Veelgestelde vragen over het visum Myanmar (Birma)

Overige vragen?

Indien uw vraag niet beantwoord wordt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Algemene informatie

Hoe lang voor vertrek moet ik een e-visum voor Myanmar aanvragen?
De verwerking van uw visumaanvraag door de overheid van Myanmar duurt maximaal 72 uur. We adviseren u uw e-visum tijdig aan te vragen. We kunnen uw aanvraag vanaf  62 dagen voor uw aankomst in Myanmar indienen. U kunt uw aanvraag wel eerder bij ons indienen, wij bewaren uw gegevens en dienen uw aanvraag in zodra dit mogelijk is.
Wanneer ik een goedgekeurd visum heb ontvangen en mijn aankomsthaven veranderd, is dit dan mogelijk?
Ja, dit kan wanneer u aankomt op één van de volgende havens: Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Tachileik Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint of Kawthaung Land Border Checkpoint.
Kan ik mijn e-visum voor Myanmar verlengen?
Nee, het is niet mogelijk uw e-visum voor Myanmar te verlengen.
Wat is er nodig om een e-visum voor Myanmar aan te vragen?
Om een e-visum voor Myanmar aan te vragen dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. U dient een kleurenscan van een recent genomen officiële pasfoto te uploaden bij uw aanvraag. Voor het zakelijk e-visum geldt dat een uitnodigingsbrief ("letter of invitation") van een erkend bedrijf en de inschrijving van het bedrijf bij de Kamer van Koophandel van Myanmar dat u uitnodigt geüpload moet worden bij uw aanvraag. Dit bedrijf moet minimaal zes maanden bij de Kamer van Koophandel van Myanmar ingeschreven staan.
Kan ik een visum bij aankomst in Myanmar krijgen?
Nee, het is niet mogelijk een visum bij aankomst te kopen.
Voor welk type reizen kan ik gebruik maken van het e-visum voor Myanmar?
Het toeristisch e-visum is geldig voor toeristische reizen. Het zakelijk e-visum is geldig voor zakelijke reizen.
Mag ik met het e-visum meerdere malen naar Myanmar reizen?
Met het e-visum voor Myanmar kunt u 1 keer het land betreden.
Hoe lang mag ik in Myanmar verblijven?
Voor het toeristisch e-visum geldt dat u binnen de geldigheid van uw e-visum maximaal 28 dagen in Myanmar mag verblijven. Voor het zakelijk e-visum zijn dat maximaal 70 dagen.
Hoe lang is mijn e-visum geldig?
Zowel het toeristisch- als het zakelijk e-visum voor Myanmar is 90 dagen geldig vanaf afgifte.

Algemene vragen

Mijn visumaanvraag is afgewezen. Kan e-visums.nl mijn geld terugstorten?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wanneer uw visumaanvraag is afgewezen, is uw visumaanvraag door ons uitgevoerd. Dit houdt in dat wij voor uw visumaanvraag betaald hebben bij de overheid. Restitutie is derhalve niet mogelijk.
Ik heb de Belgische nationaliteit en ik heb geen Burgerservicenummer (BSN). Wat moet ik invullen?
U kunt bij het invulveld op het aanvraagformulier negen keer een nul invoeren (000000000).
Kan een overheid van een land een aanvraag met spoed in behandeling nemen?
Nee. Een overheidsinstantie houdt altijd haar eigen beoordelingstijd aan en kan aanvragen geen voorrang geven.
Mag ik mijn e-visum zwart/wit printen?
Ja, u mag uw visum zwart/wit printen.
Moet ik mijn e-visum uitprinten?
We raden u aan uw e-visum altijd hardcopy (uitgeprint) of softcopy (op uw smartphone, tablet of laptop) mee te nemen op reis.
Kan ik mijn e-visum verlengen?
Wij kunnen uw e-visum niet voor u verlengen. Op sommige bestemmingen is het wel mogelijk ter plaatse uw visum te verlengen. Of dit voor uw reisbestemming mogelijk is vindt u in de informatie op onze website.
Hoe ontvang ik mijn e-visum?
Uw e-visum ontvangt u per e-mail. Na ontvangst sturen we het naar het e-mailadres dat u bij uw aanvraag heeft opgegeven. Voor Cuba geldt dat u uw visum per post ontvangt. Voor China ontvangt u een gedeelte van de documenten per e-mail en een gedeelte per post.
Kan ik iets wijzigen op mijn e-visum?
Wanneer wij u per e-mail een verzoek hebben gestuurd om bepaalde gegevens aan te passen is uw aanvraag nog niet ingediend bij de overheid van het betreffende land. Het is dan nog mogelijk uw gegevens te wijzigen. Als de aanvraag eenmaal is ingediend is wijzigen niet meer mogelijk. Mocht u dan een fout in uw gegevens ontdekken dan dient u een nieuwe aanvraag in te dienen.
Kan ik mijn visumaanvraag annuleren?
Nee, wanneer wij uw visumaanvraag hebben ingediend bij de overheid van het betreffende land kan uw aanvraag helaas niet meer worden geannuleerd. De betaling kan dan ook niet meer worden gerestitueerd.
Mijn paspoort verloopt binnenkort en ik ga een nieuwe aanvragen voordat ik reis, kan ik wel alvast een e-visum aanvragen?
Nee, voor de geldigheid van uw e-visum is het van belang dat de gegevens op uw e-visum overeenkomen met de gegevens op het paspoort waarmee u reist. U dient dus over uw nieuwe paspoortgegevens te beschikken voordat u uw e-visum aanvraagt.
Ik heb een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort, kunnen jullie een e-visum voor mij aanvragen?
Nee, wanneer u een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort heeft kunnen wij helaas geen e-visum voor u aanvragen. We raden u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naar toe wilt reizen. Zij kunnen u meer informatie geven over de documenten die u nodig heeft om naar het land te reizen.
Ik heb meerdere paspoorten, mag ik kiezen met welk paspoort ik reis?
Ja, u mag kiezen met welk paspoort u naar het buitenland reist. Voor de geldigheid van uw e-visum is het belangrijk dat de gegevens op uw e-visum overeenkomen met die in het paspoort waarmee u reist. Voor u uw keuze maakt kunt u controleren of u met dat paspoort in aanmerking komt voor een e-visum.
Staat er een cijfer 0 of een letter O in mijn Nederlandse paspoortnummer?
Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit letters en cijfers. Het blijkt niet altijd duidelijk of er een letter "O" of een cijfer "0" staat. Om verwarring te voorkomen komt de letter "O" niet voor in het Nederlandse paspoortnummer. Het gaat dus altijd om het cijfer "0". Voor de Nederlandse identiteitskaart geldt hetzelfde.
Welke documenten heb ik nodig om met een kind te reizen?
Als u alleen met een minderjarig kind naar het buitenland reist moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de ouder met gezag. Meer informatie en een toestemmingsformulier vindt u op de website van de Nederlandse overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland).
Kan ik voor meerdere personen tegelijk een e-visum aanvragen?
Ja, dat kan. Onderaan in het aanvraagformulier vindt u de knop 'reiziger toevoegen'. Wanneer u hier op klikt krijgt u de mogelijkheid de gegevens voor een tweede reiziger toe te voegen. Wilt u meer reizigers toevoegen dan herhaalt u deze handeling.
Geeft een e-visum gegarandeerd toegang tot het betreffende land?
Een e-visum geeft u toestemming om naar een land toe te reizen. De overheid van dat land behoudt altijd het recht om zonder opgaaf van reden een houder van het e-visum de toegang tot het land te ontzeggen. In de praktijk komt dit gelukkig zelden voor.
Kan ik een e-visum voor iemand anders aanvragen?
Ja, als u over de benodigde gegevens beschikt kunt u een e-visum voor iemand anders aanvragen.
Wat is het verschil tussen een multiple, double en single entry e-visum?
Een multiple entry e-visum geeft u toestemming om het land meerdere malen te bezoeken binnen de geldigheid van het e-visum. Voor een double entry e-visum geldt dat u het land twee keer mag bezoeken en met een single entry e-visum één keer. In de informatie op onze website kunt u vinden welk e-visum beschikbaar is voor het land waar u heen reist.
Wat zijn de voordelen van een e-visum aanvragen via deze website?
Wij werken als tussenpersoon. Op onze website kunt u de aanvraag voor uw e-visum snel, eenvoudig en volledig in het Nederlands indienen. Wij controleren uw gegevens op de meest voorkomende fouten, voordat we de aanvraag doorsturen ter beoordeling naar het land waar u naar toe reist. U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash. Wanneer u een vraag over uw aanvraag heeft staan wij u graag te woord! We zijn 7 dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar. Op de contactpagina op deze website vindt u onze contactgegevens.
Wat is een e-visum?
Een e-visum is een officieel document dat u toestemming geeft naar een land te reizen en binnen dat land te reizen. Het e-visum is een elektronisch alternatief voor het reguliere visum en wordt afgegeven door de overheid van het betreffende land. Een e-visum vraagt u volledig digitaal aan, u hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade. Na toekenning ontvangt u uw e-visum per e-mail*. *Voor Cuba geldt dat u uw e-visum per post ontvangt, voor China ontvangt u zowel per post als per e-mail documenten.

Betalingsgerelateerde vragen

Zijn mijn gegevens veilig?
Wij maken gebruik van een beveiligde verbinding (https). Uw persoonsgegevens worden alleen gevraagd om de aanvraag voor het e-visum te doen. De gegevens worden verder op geen enkele manier gebruikt en worden ook niet doorverkocht aan derden of voor commerciële doeleinden gebruikt. Als u wilt dat wij uw gegevens verwijderen dan is dat mogelijk en dan kunt u hier een verzoek voor indienen. Het kan zijn dat het betalen niet lukt of dat u uw betaling annuleert. Wanneer dat zo is dan bewaren wij de gegevens maximaal 48 uur. Als uw e-visum is geleverd dan bewaren wij uw gegevens tot de datum waarop uw e-visum ingaat. Bijzondere persoonsgegevens (paspoortnummer, uitgiftedatum, vervaldatum) worden 72 uur na uitgifte van het visum verwijderd. Voor meer informatie leest u onze privacy disclaimer. 
Wat kost een e-visum voor Myanmar?
Een toeristisch e-visum voor Myanmar kost € 69,95 per persoon. Dit is de totaalprijs, inclusief consulaire kosten. Voor een zakelijk e-visum bedragen de kosten € 89,95 incl. per persoon.
Wanneer moet ik mijn e-visum betalen?
Na het indienen van uw visumaanvraag kunt u de betaling direct voldoen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash. We dienen uw visumaanvraag in nadat we de betaling hebben ontvangen. Als u met overboeking betaalt duurt het doorgaans één werkdag voor de betaling bij ons binnen is. Bij vertrek op korte termijn is het dus raadzaam met iDEAL te betaling. Een spoedaanvraag moet met iDEAL worden betaald.
Kan ik een factuur van mijn visumaanvraag krijgen?
Ja, een dag nadat u uw visum heeft ontvangen kunnen wij u de factuur digitaal toesturen. Stuurt u alstublieft een e-mail met uw aanvraagnummer en het verzoek de factuur toe te sturen.
Hoe kan ik het e-visum betalen?
U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Vragen met betrekking tot het formulier

Wat vul ik in bij 'functietitel'?
Hier vult u de functietitel van uw huidige of voormalige baan in. Dit veld dient u in het Engels in te vullen. Indien u geen werk heeft vult u ‘unemployed’ in. Bent u student dan vult u ‘student’ in.
Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik naar Myanmar wil reizen?
Uw paspoort dient bij aankomst in Myanmar nog tenminste 6 maanden geldig te zijn.
Vul ik mijn achternaam verkregen bij geboorte of door huwelijk in?
U dient uw achternaam exact van het paspoort over te nemen. U vult enkel uw achternaam verkregen bij geboorte in, dus niet uw getrouwde naam.
Ik heb meerdere voornamen, dien ik ze allemaal in te vullen?
U dient alle voornamen in te vullen zoals deze op het paspoort staan. Heeft u meerdere voornamen, vul deze dan allemaal in.
Mag ik een zwart/wit pasfoto uploaden?
Nee, u dient een kleurenscan van een recent genomen officiële pasfoto te uploaden.
Ik kan het type accommodatie waar ik verblijf niet kiezen op het aanvraagformulier. Wat moet ik invullen?
Als u gebruik wilt maken van het e-visum voor Myanmar dient u in één van de volgende accommodatietypes te verblijven: hotel, motel, inn, guesthouse, resort. Verblijft u in een ander accommodatietype (bijv. een hostel) dan wordt uw visumaanvraag hoogstwaarschijnlijk afgekeurd in Myanmar.
Heeft mijn kind een eigen e-visum voor Myanmar nodig?
Ja, minderjarige kinderen hebben een eigen e-visum voor Myanmar nodig.
Mag ik Myanmar verlaten via een andere luchthaven/grensovergang dan op jullie website staat?
Nee, wanneer u gebruik maakt van het e-visum dient u Myanmar te verlaten via Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Tachileik Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint of Kawthaung Land Border Checkpoint. Het is ook toegestaan Myanmar te verlaten via Htikee Land Border Checkpoint (hier mag u Myanmar niet betreden).
Mag ik in Myanmar aankomen via een andere luchthaven/grensovergang dan op jullie website staat?
Nee, voor het e-visum Myanmar geldt dat u enkel via Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Tachileik Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint of Kawthaung Land Border Checkpoint het land mag betreden. Komt u via een andere port het land binnen, dan kunt u geen gebruik maken van het e-visum.