21
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor India eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor India is beschikbaar vanaf € 49,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Let op: Als gevolg van de COVID-19 uitbraak heeft de Indiase overheid reisbeperkingen ingesteld. Sinds 18 maart 2020 worden er geen reizigers vanuit de Europese Unie, Turkije en het Verenigd Koninkrijk meer binnen gelaten via de 107 immigratie checkpoints bij luchthavens, zeehavens en treinstations in India. Deze maatregel zal in ieder geval duren tot 31 maart 2020. Alle reeds uitgegeven visa en e-visa zijn met ingang van 13 maart 2020 opgeschort, met uitzondering van diplomaten, VN / internationale organisaties, bepaalde werkvisa en projectvisa. Deze maatregel is van kracht tot 15 april 2020. Voor meer informatie kunt u terecht op onze reisadvies India pagina. Heeft u een reis geboekt in deze periode, dan raden wij u aan contact op te nemen met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Visum India aanvragen

Op deze website kunt u eenvoudig uw visum voor India aanvragen. Hiervoor vult u het online visumaanvraagformulier in. U ontvangt dan, na betaling via iDEAL of Mister Cash, binnen uiterlijk 4 werkdagen van ons het visum. Doordat u met iDEAL of Mister Cash kunt betalen, is dit de makkelijkste en snelste manier voor u om een visum voor India aan te vragen. Daarnaast zijn wij dagelijks bereikbaar per email of telefoon indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. U kunt bij ons zowel een toeristenvisum als een zakenvisum India aanvragen. De kosten voor uw visum zijn afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt. Er is al een visum voor India beschikbaar vanaf € 49,95 per persoon.

Toelichting visum India

India kent een visumplicht, wat inhoudt dat alle reizigers die in 2019 naar India reizen een visum nodig hebben om het land te mogen betreden. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen visum voor India nodig. Voor India zijn verschillende visa beschikbaar. Welk visum India u nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren.

Sinds 2015 geeft de Indiase overheid een e-visum (“Indian evisa”) uit. De gehele aanvraagprocedure van dit visum verloopt online. Het aanvragen van een e-visum is de snelste en meest eenvoudige manier om een visum India aan te vragen. Er zijn twee e-visa voor toerisme, één voor zakenreizen en één voor conferenties beschikbaar; resp. het eTourist Visa India, het eBusiness Visa India en het eConference Visa.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een e-visum voor India? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

Voorwaarden

U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om voor een e-visum voor India (eTourist Visa, eBusiness Visa of eConference Visa) in aanmerking te komen:

 • Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Uw paspoort bevat nog minimaal 2 lege visumpagina’s.
 • Het visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai,Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens: Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai en Chennai
 • Het visum is niet geldig voor aankomst over land.
 • U mag India verlaten via elke van de Immigration Check Posts (ICPs).
 • Bij aankomst worden biometrische gegevens (vingerafdruk en irisscan) bij u afgenomen.
 • Reisbescheiden met retourdatum zijn vereist.
 • Geen toegang tot beschermde- of cantonmentgebieden.
 • Het e-visum dient uitgeprint meegenomen te worden.

Op het aanvraagformulier voegt u een digitale scan van uw paspoort en een recente pasfoto toe. Voor een zakelijk e-visum (eBusiness Visa) wordt daarnaast gevraagd om een scan van uw visitekaartje en de gegevens van uw bedrijf en het bedrijf dat u in India gaat bezoeken. Voor het conferentie e-visum (eConference Visa) dient u een uitnodigingsbrief van de organisator van de conferentie en een goedkeuringsbrief van de overheid te uploaden.

Geldigheid

Er zijn 2 verschillende toeristenvisa, 1 zakenvisum en 1 conferentievisum beschikbaar. Er is een toeristenvisum voor 30 dagen; deze is 30 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze 30 dagen mag u India inreizen. Na uw eerste aankomst mag u maximaal 30 dagen in India verblijven. Het is een double entry visum, wat betekent dat u het land tussentijds een keer mag verlaten en weer opnieuw mag binnen reizen. Let er wel op dat u India verlaten moet hebben op de 30e dag na uw eerste aankomst.
Voorbeeld: Uw visum is uitgegeven op 30-08-2019 en geldig t/m 29-09-2019. U komt op 15-09-2019 in India aan. U ontvangt dan een visumstempel geldig t/m 14-10-2019. U reist op 20-09-2019 India uit en op 23-09-2019 weer in. Op 12-10-2019 verlaat u India en reist u terug naar huis.

Het tweede toeristenvisum voor India is 365 dagen (1 jaar) geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze periode mag u meerdere malen naar India reizen (multiple entry).Per bezoek mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten in India verblijven.

Het zakenvisum (eBusiness visa) is ook 365 dagen geldig vanaf afgifte. Het is een multiple entry visum; u kunt hiermee dus meerdere keren naar India reizen binnen de geldigheid van uw visum. Per bezoek mag u maximaal 180 dagen in India verblijven.

Het conferentievisum (eConference visa) is 30 dagen geldig vanaf de datum van inreis. Het is een single entry visum. Dit houdt in dat u slechts één maal India in mag reizen met uw visum.

Online aanvragen

Het e-visum India kunt u geheel online aanvragen. Uw visum India kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week aanvragen. Het aanvraagformulier op deze website kunt u in het Nederlands invullen. Voor de geldigheid van uw visum is het belangrijk dat de gegevens die u invoert overeenkomen met die op uw paspoort. Na het afronden van uw visumaanvraag kunt u de betaling eenvoudig met iDeal, Bancontact of per overboeking voldoen. Uw visumaanvraag wordt door ons gecontroleerd op de meest voorkomende fouten alvorens we deze indienen in India. Na maximaal 4 werkdagen ontvangt u uw visum per e-mail, maar meestal ontvangt u het visum al binnen 2 werkdagen.

Let op! U dienst het visum minimaal 4 werkdagen van te voren aan te vragen. Daarna is het niet meer mogelijk een e-visum voor India aan te vragen.

Het visum voor India is ook aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. De betaling kunt u hier alleen met creditcard voldoen. Het aanvraagproces is in het Engels en u dient zelf uw gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen.

Laatste beoordelingen voor India

Hieronder vindt u een greep van onze beoordelingen voor het visum India. Het visum voor India wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1/10. Klik hier om alle beoordelingen te bekijken.

 • Correcte afwikkeling van de aanvraag voor 2 Visa voor India en binnen de to...

  J. den Ridder - 10/10 Terheijden
 • Het kan niet beter! Na diverse mislukte en zenuwslopende pogingen om het ze...

  E-visums.nl - 10/10 Heerlen
 • transparant en inzichtelijk overkomend bedrijf , duidelijk wat te doen, ged...

  Monique - 10/10 Hoofddorp
 • Eerste keer een e-visa voor India aangevraagd. Goede klantenservice en alti...

  Monique Yoga & Massage - 9/10 Vaals

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.